פקקי שעם אגלומראט
לכמה זמן מתאימים ?
עד שנה כשיש יין בבקבוק אבל יש מס' פרמטרים שצריכים להתקיים :
א. תנאי מילוי היין (האם תחת וואקום? גובה מילוי היין בבקבוק , כיוונון הלסתות הלוחצות את הפקק, מצבם הפיזי של הלסתות) .
ב. קוטר הפנימי של צוואר הבקבוק, ישנם קטרים שונים, לקטרים השונים יש להתאים את הפקק הנכון.
ג. תנאי הובלת הפקקים ואחסונם .
ד. תנאי אחסון היין בבקבוק, טמפ' נכונה, חשוב מאוד לחות יחסית של החדר.
ה. אחסון הבקבוקים בשכיבה כשהיין נוגע בפקק.
ו. אם נותרו הפקקים אחרי הפיקוק אין לשמור את הפקקים מאחר שהם לא יהיו תקינים לשימוש הבא.